Nyheter

Visar resultat:1-11 av totalt 11
Föregående sida  |  Visa alla  |  Nästa sida

01. Asbesten borta – arbetet återupptaget

2014-08-20

Det blev en riktig ”överraskning” för både Fortum, anställda och skyddsombud, när man upptäckte asbesten inbäddad i statorn.

Läs hela artikeln här

Läs mer på tidningenelektrikern.se (extern länk)

02. Majoritet fick krav vid inspektion av asbest

2014-04-03

De flesta arbetsgivare lever inte upp till kraven vid asbestrivning. Det visar en årligt återkommande inspektionsinsats, som Arbetsmiljöverket genomfört.

Läs hela artikeln här

Läs mer på av.se (extern länk)

03. Astma vanlig i LO-yrken

2013-01-08

Trots kända risker och stränga skyddsregler drabbas fortfarande ett stort antal LO-yrken av astma efter att ha exponerats för kemikalier på arbetsplatsen, visar en ny internationell studie vid Sahlgrenska akademin.

Läs hela artikeln här

Läs mer på arbetet.se (extern länk)

04. Asfaltsarbete kan ge cancer

2012-12-07

Det finns ett klart samband mellan asfaltsarbete och cancer, enligt en fransk domstol. Per Gustavsson, professor i yrkes- och miljömedicin vid Karolinska institutet är inte förvånad över domen.

Läs hela artikeln här

Läs mer på prevent.se (extern länk)

05. Stor tillsyn av asbestarbeten

2012-12-06

Arbetsmiljöverket genomför nu en stor tillsyn av asbestarbeten. Av 117 inspekterade företag hittills i år fick 21 sanktionsavgifter på 50 000 kronor var för att de inte haft tillstånd att sanera asbest. Förutom dessa har asbestarbete stoppats vid nästan 10 procent av de kontrollerade arbetsplatserna.

PressmeddelandeAsbest2012_1.pdf

Läs hela artikeln här

06. Läkare för dåliga på yrkessjukdomar

2012-08-29

Var femte astmafall har med jobbet att göra. Men det upptäcks sällan. Forskare i Lund slår återigen larm. Läkare är för dåliga på att koppla sjukdomar till patienters jobb, enligt lungspecialisten Jörn Nielsen.

Läs hela artikeln här

Läs mer på arbetarskydd.se (extern länk)

07. Oskyddat asbestarbete i en månad

2012-07-12

Efter en månads ombyggnadsarbete visade det sig: I djupkällaren på Norrlands universitetssjukhus i Umeå fanns asbest.

Läs hela artikeln här

Läs mer på arbetet.se (extern länk)

08. Nanopartiklar ökar risken för hjärtsjukdom

2011-09-26

Att andas in nanopartiklar av titandioxid som du hittar i vit målarfärg, solkräm och kosmetika, kan leda till hjärt- kärlsjukdom. Det visar en dansk-kanadensisk studie.

Läs hela artikeln här

09. Ungerskt nödläge efter dammolycka

2010-10-06

Gatorna i Kolontar i västra Ungern har förvandlats till floder av trögflytande, rödbrun sörja. Och inte nog med att denna och två andra byar är översvämmade — det röda slammet är frätande och giftigt.

Läs hela artikeln här

10. Nya regler för märkning av farliga kemikalier

2010-10-06

Alla förpackningar som innehåller en farlig kemisk produkt bestående av ett grundämne eller en kemisk förening ska från och med den 1 december märkas med nya farosymboler innan de släpps ut på marknaden.

Läs hela artikeln här

11. Ny film varnar för kemi-cocktail

2010-05-04

Vi vet för lite om cocktailen av kemikalier vi har i våra kroppar. Det säger Åke Bergman, professor i miljökemi vid Stockholms universitet. Han är en av huvudpersonerna i en uppmärksammad dokumentär om kemisamhället som hade biopremiär i fredags.

Läs hela artikeln här

Visa alla | 1