Frågor och svar

Ställ en ny fråga
Resultat: 1-10 av totalt 274
Föregående sida  |  Visa alla  |  Nästa sida

Tvångsflyttad

2015-02-19

Hej Jag har fått höra via omvägar att vår förvaltningschef ska flytta mig till ett annat kontor. FLytta mig från ett fungerande område till ett område som inte ens vill ta emot mig hjälp. "Hon måste komma närmare de andra teamen" men att flytta dit kommer inte hjälp. Idag jobbar jag mot 6 team och där jag sittar idag har jag en fungerande kontakt plus att 3 till team fungerar. men det är två team som inte vill samarbeta. Då vill min chef tydligen att jag ska sitte på ett kontor han vet att jag vantrivs på. Kan han tvångsflytta mig? Jag tror dessutom bara det är för att kontrollera mina arbetsdagar. Enligt dom sitter jag inne för mycket, måste ut mer och jobba. Fast jag håller mig 50/50 och ingenstans står det att jag ska vara ute och jobba i min befattningsbeskrivning. Får ont i magen av allt detta och önskar all hjälp jag kan få!

1

Beredskap/jour

2014-11-15

Hej, jag har beredskap/jour själv i 6 månader under vintern för plogning och sandning på en lastbil. Ja har ingen avbytare som kan hoppa in istället för mig så om jag är sjuk så är de bara att rycka ut så när man har magsjuka eller hög feber är de inte så roligt kan jag säga. Så nån veckovila eller liknande kan jag aldrig ta, frågar man chefen om de ska vara så här får man bara till svar att "så har vi alltid gjort här". Är de ens lagligt att jobba så här att ha beredskap/jour själv i 6 månader i sträck utan att ha nån som byter av en? jag är inte med i nått fack så jag har inte någon att vända mig till.

1

Skyddsglasögon

2014-09-17

Arbetar just nu i en miljö med mycket frätande ämnen, nu undrar jag om arbetsgivaren har någon skyldighet att tillhandahålla skyddsglasögon med styrka i ?

1

yta på omklädning

2014-08-05

Jag är skall uppskatta ungefär hur mycket yta som behövs för omklädnad och dusch för yrkesarbetare inom vägbyggen. Jag har för mig att det är ca 3,5 kvm per person. Stämmer det?

1

Arbete från korg

2014-05-13

Hej! Arbete ifrån korg på en traktorgrävare. Vad gäller? Räknas det som mobil arbetsplattform, eller går det under något annat. Förutsättningen är att du inte själv ställer upp maskinen, utan bara manövrerar korgen. Tack för svar! /Johan

1

Motviktstruck

2014-04-07

Hejsan. jag jobabr på ett lager hær i Norge, då det ær en kille som kør motviktstruck utan bælte. Vet ni/du vad det ær før regler om detta? Då han vill att vi ska ha værner skor før det ær lag på det. Så vill vi veta om det ær "lag" på att man måste ha bæltet i trucken. Då det finns ett.

1

Hur ofta kan arbetsgivaren beordra beredskap?

2014-04-01

Vi har beredskap var 5e vecka, men under semesterperioderna då anställda går på semester blir beredskapen var 2-3e vecka. Hur långt mellan gångerna har vi rätt till?

1

skåp

2014-03-27

kan arbetsgivaren öppna allas klädskåp med huvudnyckel utan att informera någon ?

2

läkareintyg

2014-03-04

Har varit idag med min dotter hos hudspecialisten. Chefen vill se läkareintyg. ..har hon verkligen rätt att se det?

1

Jobba nätter

2014-02-12

Hej. Enligt lag så får Den ordinarie arbetstiden får uppgå till högst 40 timmar i veckan. När det behövs med hänsyn till arbetets natur eller arbetsförhållanden i övrigt, får arbetstiden uppgå till 40 timmar i veckan i genomsnitt för en tid av högst 4 veckor. Veckan räknas från och med måndag, om inte annan beräkning tillämpas på arbetsstället. På min arbetsplats jobbarm vi nätter och schemat ser ut så här. Jag börjar en onsdag och jobbar 8a nätter tid 21:30-07:30 9,5 tim totalt 6,5 tim i perioden. Är detta tillåtet?

1
Föregående 1 2 3 4 517 Nästa Sista